Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 100€

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |    6946737471

Συνταγές

Το μέλι είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Χρησιμοποιήθηκε εμπλουτίζοντας με γλύκα και άρωμα δεκάδες εδέσματα. Στη σύγχρονη μαγειρική και ζαχαροπλαστική το μέλι μπορεί να δώσει μια απίστευτα μεγάλη ποικιλία δημιουργικών πιάτων. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριο υλικό σε πάρα πολλές σάλτσες, ντρέσινγκ, αλλά και μαρινάδες.

Μελόπιτα

Μελόπιτα
Υλικά:
1.200 γρ. τυρί μυζήθρα ή ρικότα, ½ κούπα ζάχαρη, 2 κούπες μέλι melagis, 10 αυγά, το ξύσμα δύο λεμονιών, 4 κ.γλ. κανέλα, ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Για το γαρνίρισμα: μέλι και κανέλα

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζετε τη μυζήθρα ή τη ρικότα, προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι melagis κι ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε διαδοχικά τα αβγά, το ξύσμα του λεμονιού και την κανέλα, ανακατεύοντας ζωηρά ενδιάμεσα. Τέλος, ρίχνετε στο μπολ το αλεύρι, το οποίο έχετε προηγουμένως καλά κοσκινίσει. Αναδεύετε απαλά.
 
Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε ελαφρώς τη βάση και τα τοιχώματα μιας φόρμας με διάμετρο 20εκ. Αδειάζετε μέσα το μείγμα της μελόπιτας, φροντίζοντας να πάει παντού, ομοιόμορφα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40' περίπου. Όταν αρχίσει να κρυώνει η μελόπιτα, τη γαρνίρετε με όσο μέλι και κανέλα θέλετε. Η μελόπιτα είναι έτοιμη όταν η επιφάνειά της αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο In2life.gr

Κουλουράκια με μέλι και σουσάμι

Κουλουράκια με μέλι και σουσάμι
Υλικά:
200 γρ. βούτυρο, 100 γρ. άχνη ζάχαρη, 4 κ.σ. μέλι melagis, 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γρ. κορν φλάουρ, ½ κούπα λευκό σουσάμι

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε το μέλι melagis, το αλεύρι καλά κοσκινισμένο και τέλος, το κορν φλάουρ. Ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια, έως ότου σχηματιστεί μια ζύμη που να ξεκολλά από τα χέρια σας. Αλλιώς, αν δεν ξεκολλά εύκολα από τα χέρια σας, προσθέτετε λίγο ακόμη αλεύρι.
Σκεπάζετε τον κάδο με μεμβράνη και τον αφήνετε στο ψυγείο για 30', να ξεκουραστεί η ζύμη. Πασπαλίζετε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και δουλεύετε λίγο ακόμη τη ζύμη. Την πλάθετε δίνοντας στα κουλούρια ό,τι σχήμα θέλετε. Από το κλασικό στρογγυλό, μέχρι αστεράκια και καρδούλες, με τη βοήθεια κουπ πατ. Αραδιάζετε τα κουλουράκια πάνω στη λαμαρίνα, την οποία έχετε προηγουμένως σκεπάσει με λαδόχαρτο ή απευθείας σε ένα ρηχό ταψί. Πασπαλίζετε τα κουλουράκια με όσο σουσάμι θέλετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο In2life.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μπούτζουκας Αγησίλαος

Επισκοπή Πεδιάδος, Ηράκλειο T.K. 70008

6946 737471

honeyofcrete@yahoo.gr

Συνεργασίες

Image
Image