Υλικά:
200 γρ. βούτυρο, 100 γρ. άχνη ζάχαρη, 4 κ.σ. μέλι melagis, 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γρ. κορν φλάουρ, ½ κούπα λευκό σουσάμι
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε το μέλι melagis, το αλεύρι καλά κοσκινισμένο και τέλος, το κορν φλάουρ. Ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια, έως ότου σχηματιστεί μια ζύμη που να ξεκολλά από τα χέρια σας. Αλλιώς, αν δεν ξεκολλά εύκολα από τα χέρια σας, προσθέτετε λίγο ακόμη αλεύρι.
Σκεπάζετε τον κάδο με μεμβράνη και τον αφήνετε στο ψυγείο για 30', να ξεκουραστεί η ζύμη. Πασπαλίζετε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και δουλεύετε λίγο ακόμη τη ζύμη. Την πλάθετε δίνοντας στα κουλούρια ό,τι σχήμα θέλετε. Από το κλασικό στρογγυλό, μέχρι αστεράκια και καρδούλες, με τη βοήθεια κουπ πατ. Αραδιάζετε τα κουλουράκια πάνω στη λαμαρίνα, την οποία έχετε προηγουμένως σκεπάσει με λαδόχαρτο ή απευθείας σε ένα ρηχό ταψί. Πασπαλίζετε τα κουλουράκια με όσο σουσάμι θέλετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο In2life.gr